موضوعات

کلاس های درس مدرسه صرفــــاً حضــــــوری خواهدبود.

مشکلات آموزشی، رفتاری و روانشناسی کرونا در سه سال گذشته 

  • آموزش و پرورش حدود سه سال تحصیلی متاثر از کرونا بود و کرونا چالش‌های بسیاری را برای مسائل یادگیری و افت تحصیلی دانش‌آموزان ایجاد کرد. همچنین کرونا از حیث روانشناختی دانش‌آموزان را با  چالش‌های اجتماعی مانند رشد عاطفی دچار اختلال کرد، معضلات مانند استرس، اضطراب، افسردگی، انزوا، احساس تنهایی چالش‌هایی بود که در این مدت بواسطه کرونا عارض شد.به همین دلیل در این بستر رقابت آموزشی، بخش عمده‌ای  از دانش آموزان از تحصیل عقب افتادند، همچنین عده‌ای از دانش آموزان سه سال تحصیلی را از دست دادند، کلاس سومی‌های کنونی ما در آن زمان کلاس اول بودند که سال را نیمه رها کردند، برخی دیگر هم که امسال قرار است در کنکور سراسری شرکت کنند، در مدت سه سال گذشته از آموزش حضوری محروم بودند.

تلاش برای از سرگیری آموزش حضوری 

  • در نهایت همه موانع دست به دست به هم داد که خوشبختانه دولت و شخص ریاست جمهوری تاکید بر آموزش حضوری کنند و آموزش و پرورش مکلف به تامین زیرساخت‌های آموزش حضوری شد تا بستر سازی برای از سرگیری آموزش حضوری صورت گرفت.

  • آموزش حضوری از ۱۴فروردین ماه آغاز شد، با وجود اعلام خبر بازگشایی در تعطیلات نوروزی و اینکه بسیاری از همکاران در سفر بودند و مدارس به ستاد اسکان نوروزی فرهنگیان تبدیل شده بود، مدیران و معلمان مجاهدانه تلاش کردند تا بستر لازم را برای حضور دانش آموزان فراهم کردند و استقبال دانش آموزان و خانواده‌ها شگفت انگیز بود.

  • میزان حضور دانش آموزان در روز ۱۴فروردین ماه ۸۳درصد بود که این استقبال به مرور افزایش یافت که آخرین آمار حضور ۸۹درصدی دانش آموزان را نشان می‌دهد. استقبال دانش آموزان از آموزش حضوری نشان دهنده احساس نیاز خانواده‌ها و دانش آموزان بود که خواستار بازگشت به مدرسه بودند.

  • همچنین معلمان هم به همین صورت در دوره آموزش مجازی بیش از ۱۰ساعت کار می‌کردند که  به لحاظ سلامتی برای معلم و دانش آموز چالش‌هایی ایجاد شد.

پیشتر اعلام شده بود که شبکه شاد مکمل آموزش حضوری دانش آموزان است و در دوران پساکرونا هم این احتمال وجود دارد که آموزش به صورت ترکیبی دنبال شود، اکنون با آغاز آموزش حضوری وضعیت فعالیت شبکه شاد چگونه است؟

  • شاد یک ظرفیت مناسب را در دوران کرونا برای دانش آموزان ایجاد کرد که در واقع تهدید کرونا را به یک فرصت تبدیل کرد، بنابراین شاد باید تقویت شود و قابلیت‌هاش ارتقا یابد و هم اینکه این بستر به عنوان یک مکمل درس به کمک معلم بیاید و بخشی از فعالیت‌های کلاسی مانند ارزشیابی از طریق بستر شاد دنبال شود.

    همچنین اینکه در سند تحول بنیادین هم به موضوع آموزش مجازی تاکید شد اما اکنون تمرکز ما بر آموزش حضوری است، سیاست براین است که در مدت زمان باقی مانده آموزش را صرفا به صورت حضوری داشته باشیم.

آیا مدارس می‌توانند آموزش را به صورت ترکیبی حضوری و مجازی ادامه دهند؟

  • آموزش ترکیبی در این دوره باقی مانده از سال مد نظر ما نیست و صرفا آموزش حضوری دنبال می شود و در مدارس خدمتگزار دانش‌آموزان هستیم. چون وقتی معلمی موظف است که ۲۴ساعت در مدرسه تدریس کند، نمی توان توقع داشت که ۱۰ساعت دیگر را هم در فضای مجازی برای دانش آموزان فعالیت کند یا معلمی که ۲شیفت در مدرسه کار می کند، دیگر فرصتی برای آموزش مجازی ندارد.

  • اما در بخشنامه آموزش حضوری، امکان استفاده از آموزش مجازی برای سه دسته از دانش آموزان پیش بینی شده است، دانش آموزان دارای بیماری زمینه‌ای، دارای علائم بیماری یا در معرض ابتلا به کرونا  هستند، می‌توانند از آموزش مجازی استفاده کنند.

  • معلم محتوای مورد نیاز را در اختیار این سه دسته از دانش‌آموزان قرار می‌دهد تا از تحصیل جانمانند اما اصل کار در این مدت این است که آموزش به صورت حضوری دنبال شود.

پس از آغاز آموزش حضوری دانش آموزان شاهد آلودگی هوا در بسیاری از شهرهای کشور بودیم، لطفا درخصوص غیبت دانش‌آموزان در این روزها و اقداماتی که باید در این خصوص صورت گیرد، توضیح دهید؟

  • آموزش و پرورش مجری مصوبات در زمان آلودگی هوا است، همچنان که مجری مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا بود و هر تصمیمی که گرفته شود، آموزش و پرورش مکلف به اجراست.بطور مثال برخی از شهرهای استان خوزستان، کرمانشاه و دوره ابتدایی در استان البرز به دلیل وجود ریزگردها تعطیل شدند، به همین دلیل آموزش و پرورش ملکف شد تا آموزش حضوری نداشته باشد.

  • اعلام تعطیلی مدارس یا موجه بودن غیبت دانش‌آموزان با بیماری‌های ریوی و قلبی براساس مصوبات است، هرچیزی که ستاد تصویب کند، برای آموزش و پرورش لازم الاجراست.

  • یک توقع که در خصوص موضوع آلودگی و ریزگردها داریم این است که دستگاه‌های متولی مانند هواشناسی و محیط زیست  از قبل آموزش و پرورش را در جریان امور قرار دهند، یعنی ما از قبل بدانیم که هفته آینده قرار است که چه اتفاقی بیفتد و کدام شهرهای ما در معرض خطر هستند تا با تصمیمات ناگهانی و لحظه‌ای مواجه‌ نشویم و بتوانیم در چنین مواقعی سناریوهایی را تعریف و راه‌حل‌های جایگزین و منطقی را برای حل این بحران پیش بینی کنیم. بطور مثال مدارس تهران در بهمن ماه سال ۹۸تقریبا نصف ماه به دلیل آلودگی هوا تعطیل بودند، اگر بخواهیم این تعطیلی به دلیل آلودگی هوا را جبران کنیم، فرصتی وجود ندارد چراکه قانونگذار شروع سال تحصیلی مهرماه و پایان آن اردیبهشت ماه تعریف کرده است و آموزش و پرورش باید کل تعطیلی مدارس به واسطه اقتضائات را در زمان باقی مانده جبران کند.

  • همچنین اینکه در اسناد آموزش و پرورش زمان حضور دانش آموزان پیش بینی و مشخص شده که دانش آموز ابتدایی و متوسطه هرکدام چند روز کلاس درس داشته باشند، بنابراین زمان مشخص شده و ما با توجه به اقتضائات این زمان را از دست می دهیم و باید برای جبران این فرصت های از دست رفته برنامه ریزی کنیم.

  • این چالش‌ها می طلبد تا نهادهای مسوول از قبل آموزش و پرورش را درجریان امور قرار دهند و همچنین اینکه نسبت به رفع اساسی معضل بوجود آمده اقدام کنند.

—————————————————————————————————————-

صادق ستاری فرد / معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش ( گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش‌وپرورش) 

ویرایش توسط دفتر مشاوره موسسه فرهنگی دانش
#اخبارواطلاعیه #آموزش_و_پرورش #آیین_و_دستورالعمل #آموزشی
#شیوه_نامه_ها #شیوه_نامه_اجرایی #دستورالعمل_های_بهداشتی
#آسیب_شناسی #تعلیم_و_تربیت #بهداشت_و_بیماری
#دوره_دبستان #دوره_دبیرستان #مدرسه
#تحصیل_حضوری #آموزش_مجازی #بازگشایی_مدارس
#بهداشت_و_سلامت #کرونا #پساکرونا #کرونا_فرصت_ها_و_تهدیدها
#آسیب_دوره_کرونا #کرونا_ویادگیری #افت_تحصیلی #مشکلات_رفتاری_و_روانشناختی
#چالش_های_دوره_کرونا #کرونا_و__افت_تحصیلی #بازگشایی_مدارس_و_کرونا
#مشاوره_تحصیلی #مشاوره_روانشناسی
#آلودگی_هوا #تعطیلی_مدارس #آلودگی_هوا_و_تعطیلی_مدارس #غیبت_دانش_آموزان
#Coronavirus #covid_schools #covid
#دفترمشاوره_موسسه_فرهنگی_دانش

 

دیدگاه‌های این مطلب

دیدگاه‌ خود را بنویسید