تست هوش هیجانی (EQ)

تست هوش هیجانی (EQ)

فلانی چقدر آدم باهوشیه، پس حتما باید بره رشته­‌ پزشکی یا مهندس بشه و… می‌بینی بچه‌ی فلانی رتبه‌ی چند کنکور شده؟ خیلی با استعداده و … خیلی از ماها حتما چنین حرف‌هایی رو شنیدیم که گوینده اعتقاد داره هوش منحصر می‌شه به استعداد ریاضی و فیزیک یا در حالت خیلی خوبش کلا استعداد در یک درس خاص و… در حالیکه خوشبختانه سال‌هاست دانشمندان به این نتیجه رسیدن که هوش ابعاد خیلی گسترده‌­تری داره و هر فردی هم حتما چند نوع از آن­ها رو داره. به هوشی که با استعدادهای درسی سنجیده می­شه IQ گفته می‌شه . اما یک هوش بسیار مهم دیگه هم وجود داره که خیلی در موفقیت و کلا کیفیت زندگی آدم تاثیر گذاره که بهش EQ یا هوش هیجانی می­گن و تو این مقاله قراره راجعبش صحبت کنیم.

تاریخچه هوش هیجانی

شاید بعضی از ما تا اسم یه آدم با، هوش هیجانی بالا به میون میاد تو ذهنمون یه فرد خوش برخورد و اجتماعی و با اعتماد به نفس بالا رو تصور کنیم. در حالیکه هوش هیجانی خوب فقط اینها نیست. می­شه گفت تاریخچه‌ی هوش هیجانی به بیشتر از یک قرن قبل برمی­‌گرده که افراد مختلف تحت نام­های دیگه‌ای از اون حرف زدن. مثلا ادوارد تورندایک روانشناس برجسته قرن بیستم، یک تعریف برای هوش اجتماعی ارائه داده که به تعریف ما به هوش هیجانی خیلی نزدیکه او گفته: هوش اجتماعی هوشیه که بتونیم انگیزه رفتارهای خودمون و دیگران رو به خوبی درک کنیم و از این اطلاعات در تعاملات اجتماعیمون استفاده کنیم.

تعریف هوش هیجانی از دیدگاه دنیل گلمن

افراد مختلف در حوزه­ هوش هیجانی کار کردن و تعریف‌های مختلفی رو هم ارائه دادن. یکی از اونها دنیل گالمن هست که میگه: هوش هیجانی شامل توانایی‌هایی مثل انگیزه‌ دادن به خود، پشتکار در شرایط دشوار و سرخوردگی، کنترل رفتارهای تکانشی، به تاخیر انداختن خواسته‌ها، تنظیم هیجانات، جلوگیری از استرس، همدلی با دیگران و امیدواری هست. اگر بخوایم کلیت تعریف گلمن رو در یک جمله خلاصه کنیم اون میگه: هوش هیجانی توانایی هست که با اون بتونیم هیجانات رو در خودمون و دیگران تشخیص بدیم و مدیریتش کنیم.

اهمیت هوش هیجانی (EQ)

هوش هیجانی بالاتر ما رو خوشبین­‌تر یا بدبین‌تر نمی­کنه بلکه کمک می‌کنه به واقعیت نزدیک‌تر و واقع‌گرا‌تر بشیم. حتی بعضی اوقات واقع‌گرایی ممکنه باعث ناامیدی بشه اما مهم اینکه احساساتمون رو درست تشخیص بدیم، پیامشون رو بفهمیم و بتونیم تحلیلشون کنیم و ازش استفاده کنیم، نه اینکه همیشه تلاش کنیم تا احساسات مثبت رو تجربه کنیم. ضمن اینکه تحقیقات ثابت کرده که هوش هیجانی تاثیر بیشتری از IQ در موفقیت افراد می­ذاره.

معرفی کتاب در حوزه‌ هوش هیجانی

یکی از کتاب‌های خوبی که در این حوزه نوشته شده کتاب”هوش عاطفی” اقای دنیل گلمن هست که علاوه بر اینکه پایه‌ی علمی داره بسیار ساده و روان نوشته شده و نگاه جامع و کاملی در این حیطه در اختیار شما قرار میده. بنابراین اگر مایلین در این زمینه بیشتر بدونین خوندن این کتاب رو حتما بهتون پیشنهاد می‌کنیم.

نتیجه گیری

خوب این‌ها همه مواردی بودند که بهتر بتونیم با هوش هیجانی آشنا بشیم، ببنیم ما در چه سطحی از هوش هیجانی هستیم روی چه مواردی باید بیشتر وقت بگذاریم و ابعاد مختلفشو بهتر بشناسیم. هوش هیجانی علاوه بر اینکه یکی از ابعاد مهم در سلامت روان و بالا بردن کیفیت زندگی ما هست می‌تونه در دنیای امروز که واقعا تبدیل به دهکده جهانی شده و مدام اهمیت روابط انسانی و اجتماعی افزایش پیدا می‌کنه، عامل مهمی باشه برای رسیدن به دستاوردها و موفقیت‌هایی که دوست داریم بهشون برسیم. بنابراین خیلی خوبه که اهمیتش رو جدی بگیریم و برای تقویت و افزایش اون زمان بذاریم و تلاش کنیم.

مطالب مرتبط

شرکت اپل

شرکت اپل

داستان تأسیس اپل در سال ۱۹۷۱، استیو وزنیاک ۲۰ ساله و استیو جابز ۱۶ ساله رویای تأسیس یک شرکت مشترک را داشتند. در سال ۱۹۷۷، آن‌ها اولین نمونه کامپیوترهای اپل را در گاراژ خانه جابز...

0 دیدگاه

0 دیدگاه

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *