دانش‌آموزان عزيز؛

مدرسه از دوست‌داشتنی ترين مكان‌های روی زمين است و شما ارزشمندترين افرادی هستيد كه در مدرسه آمد و شد داريد. تك تك شما استعدادهايی در خود داريد كه در صورت پرورش درست و شكل‌گيری مناسب، مي‌توانيد آينده‌ای درخشان برای خود و سرزمين دوست‌داشتنی مان «ايران» رقم بزنيد. بنابراين با هم مرور مي‌كنيم که براي رسيدن به جايگاه اصلي و نيكوي خود چگونه بايد باشيم و چگونه رفتار كنيم و عهد می بنديم كه اين موارد را هرگز فراموش نكنيم.

الف) انتظارات عمومی

•  رعایت ادب و احترام در هر شرايطي نسبت به دبیران، کادر اجرایی و خدماتي دبیرستان و ابراز رفتار پسنديده با تمام دانش‌آموزان
رفتارهایی همچون مسخره كردن، به كار بردن الفاظ نامناسب، شوخي‌هاي نابه‌جا، درگيري‌هاي لفظي و فيزيكي به هیچ عنوان در شأن دانش‌آموزان مدرسه دانش نيست.
•  حفظ و مراقبت از تجهيزات و اموال مدرسه مانند ميز و صندلی و…
هرگونه زيانی كه براساس بی مسئولیتی متوجه واحد آموزشي شود بنا به تشخيص مسئول واحد آموزشي بلافاصله باید جبران شود.
سرویس ایاب و ذهاب دبیرستان جزو محیط مدرسه می باشد بنابراین اجرای کلیه مقررات در زمان استفاده از آن (رفت و آمد به مدرسه و اردوها) لازم الاجراست و دانش آموز مکلف است به تذكرات مسئولان در اين مورد توجه كامل داشته باشد.

ب) وسایل و لوازم همراه دانش آموز

یکی از مصادیق مسئولیت پذیری اهمیت دادن به وسایل شخصی و عمومی است. بنابراین انتظار داریم دانش آموزان به نکات ذیل توجه داشته باشند:

استفاده از وسایل ساده، کاربردی، بدون عکس و آرم نامربوط و به دور از تفاخر و تجمل
ثبت مشخصات کامل روی وسایل شخصی
عدم استفاده از وسایل گران قیمت و زینتی (می دانیم که استفاده از وسایل گران قیمت، نه تنها تاثیر ویژه ای در پیشرفت و رشد آموزشی ما ندارد بلکه گاهی موجب نگرانی و حواس پرتی خواهد شد.)

وسايل دانش‌آموزان ديگر را مانند وسايل خود بدانید و اگر وسیله ای را یافتید، به معاونت انضباطی مدرسه تحویل دهید.
همراه داشتن وسایل غیرضروری از قبیل فلش ، موبایل، سی دی و … بدون هماهنگی مربیان مدرسه ممنوع می باشد.
وجه نقد همراه دانش آموزان با توجه به ضرورت های موجود باید محدود باشد.

پ) وضعیت ظاهری

همه کسانی که در جهان منشأ تحول بوده اند، ساده زیستی را الگوی زندگی خویش قرار داده اند. برای بزرگ بودن بايد به موضوعات بزرگ انديشيد. وقت‌گذاری زياد و توّجه بيش از حد به مسايل كوچك، ما را از هدف‌هاي عالی دور می كند. بنابراين با عنایت به اهمیت سادگی در زندگی، شایسته است که موارد زیر را مدنظر داشته باشیم:
موی سر باید کوتاه و فاقد آرایش و یا مدل خاصی باشد.
پوشیدن لباس فرم مدرسه الزامی است (پوشیدن تی شرت یقه دار سه دگمه و آستین کوتاه در روزهای گرم سال مانعی ندارد.)
لباس ورزشی مناسب زنگ ورزش است. استفاده از لباس ورزشی در ساعات تفریح، زمان حضور در کلاس های دیگر و هنگام خروج از مدرسه ممنوع می باشد.
پوشیدن صندل و کفش های تابستانی بدون جوراب یا دمپایی خلاف نزاکت دانش آموزی است. کفش های گران قیمت نیز مناسب مدرسه و شرایط دانش آموز نمی باشند.

ت) رفت و آمد

زمان حضور در مدرسه حداکثر تا ساعت 7:20 است. از این زمان به بعد تأخیر محسوب می شود و تشخیص موجه یا غیرموجه بودن آن با معاون انضباطی مدرسه می باشد و در صورت تکرار تأخیرها، طبق آئین نامه انضباطی عمل خواهد شد.
پایان ساعت آموزشی مدرسه در روزهای شنبه تا چهارشنبه 14 می باشد.
دانش آموز موظف است با رعایت نظم و حفظ شخصیت دانش آموزی و بدون ایجاد مزاحمت برای همسایگان از کوچه های اطراف به سمت سرویس ها، منزل یا خودروی والدین خود برود و از تجمع در کوچه های اطراف مدرسه جداً خودداری نماید.
دانش آموز برای تهیه غذا و دیگر ملزومات، اجازه خروج از مدرسه و یا سفارش دادن را ندارد.
حفظ احترام راننده و پرهیز از هرگونه بي‌نظمی در سرويس
اگر قرار باشد دانش آموز به صورت مقطعی از سرويس استفاده نكند باید از قبل با نامه‌ كتبي والدين‌، معاون مدرسه را مطلع نماید.
پیگیری مشكلات احتمالی سرويس با معاون انضباطي مدرسه است.

ث) عدم حضور

ما بر حضور فعال و بانشاط دانش آموزان در تمامی روزهای سال تحصیلی تاکید داریم.

عدم حضور دانش آموز در مدرسه باید حداکثر تا ساعت 8 صبح همان روز توسط اولیای ایشان اطلاع داده شود.
شایان ذکر است اطلاعات ارائه شده و همچنین ارائه گواهی پزشکی بابت بیماری، دلیلی بر موجه بودن غیبت دانش آموز نیست و تشخیص این امر بر عهده معاون انضباطی مدرسه می باشد.
در روزهای بین دو تعطیلی و روزهای خاصی از سال که مدارس رسما دایر است، جهت حفظ نظم مدرسه به هیچ عنوان به دانش آموز مجوز عدم حضور داده نخواهد شد و غیبت در این روزها غیر موجه تلقی می گردد.
دانش آموز موظف است تمام دعوت نامه های مدرسه را در اختیار اولیای خود قرار دهد. عدم حضور اولیای دانش آموز در جلسات به منزله ضعف اطلاع رسانی دانش آموز تلقی شده و موجب کسر از نمره انضباط دانش آموز می گردد.

ج) نکات آموزشی

با توجه به نقش مهم انجام تکالیف درسی در یادگیری، نقص تکلیف به عنوان یک مورد آموزشی – انضباطی در نظر گرفته می شود.
پیگیری نقص تکلیف و همچنین تشخیص موجه یا غیرموجه بودن آن بر عهده معلم راهنمای پایه تحصیلی و دبیر درس مربوطه است.
چنانچه دانش آموزی بنا به تشخیص دبیر، از کلاس یا برنامه خاصی محروم گردد، با مراجعه به دفتر مدرسه باید معلم راهنمای پایه را جهت پیگیری مطلع سازد.

والدین گرامی؛

براي پیشبرد شرایط تحصيلی و رفتاری دانش آموز، با مسوولین مدرسه ارتباط مستمر داشته و در جلسات حضوری و برخط به صورت فعال شرکت نمایید.
به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایطی از دبیران دبیرستان دانش قلهک به عنوان معلم خصوصی دانش آموز استفاده نفرمایید.
در صورت اطلاع مدرسه از بکارگیری دبیران دبیرستان دانش قلهک به عنوان معلم خصوصی، ضمن پیگیری تخلف دبیر، با دانش آموز نیز طبق قوانین آموزشی انضباطی برخورد خواهد شد.
جهت شركت دانش آموز در بازدیدهای علمي و فعالیت های اردویی، رضايت نامه های مربوطه را به موقع تکمیل فرمایید.
شرکت در اردوهای مدرسه مکمل فرایند آموزش و پرورش می باشد. لذا انتظار می رود دانش آموزان در این برنامه ها حضور فعال داشته باشند.

شایسته است مادران بزرگوار جهت پیگیری مسایل مرتبط با فرزندان عزیزشان و شرکت در جلسات، با حفظ پوشش متناسب با محیط آموزشی در مدرسه حاضر شوند.