سید جمال الدین اسدآبادی

مسابقه هفتگی شماره ۱۹ درباره نقش سیدجمال الدین اسدآبادی در تاریخ ایران و کارهای ارزشمندی بود که این شخصیت بزرگوار انجام داده بودند. ممنون از دوستانی که در این شماره از مسابقه شرکت کردند و اطلاعاتی مختصر از ایشون رو پیدا کردند تا با گوهرهای ایرانی بیشتر آشنا بشن.

 

شهید مطهری(ره) گفتند : سید جمال مهمترین و مزمن ترین درد جامعه اسلامی را استبداد داخلی و استعمار خارجی تشخیص داد و با این دو به شدت مبارزه کرد. آخر کار هم جان خود را در همین راه از دست داد.

220px-Sayyid_Dschamāl_ad-Dīn_al-Afghānī

سید جمال‌الدّین اسدآبادی (۱۲۱۷ خورشیدی اسدآباد همدان – ۱۲۷۵ خورشیدی استامبول) اندیشمند سیاسی و مبلغ اندیشه اتحاد اسلام بود. وی همچنین از اولین نظریه پردازان بنیادگرایی اسلامی محسوب می‌شود. از او با عنوان آغازگر نهضت بیداری اسلامی در سده‌های اخیر نام می‌برند. سید جمال‌الدین اسدآبادی اولین متفکر مدرن و فعال اجتماعی بود که نسبت به بیماریهای اجتماعی جوامع مسلمان و ضعف‌های موجود در آن هشدار داد؛ و در مقابل قدرتهای غربی اسلام گرائی را تبلیغ نمود. تأثیر او بر کشورهای اسلامی، مخصوصاً ایران و مصر شایان توجه است.

در لندن و پاریس مورد توجه مقامات سیاسی اروپا بود. در پاریس با همکاری شیخ محمد عبده به انتشار روزنامه عروه الوثقی مبادرت نمود؛ که فقط ۱۸ شماره از آن منتشر شد. با نشر مقالات اندیشه‌های خود در مورد اتحاد اسلام را می‌پراکند. بالاخره به حجاز سفر کرد و از بوشهر به ایران وارد شد و به تهران رفت و در خانه حاجی محمد حسن امین‌الضرب ساکن شد.

چند بار با ناصرالدین‌شاه ملاقات کرد و از ضرورت قانون گفت ولی شاه سخنان او را نپسندید و پس از مدتی امر به اخراج او از ایران کرد. از راهمازندران به قفقاز و بعد به مسکو و پترزبورگ رفت. در سفری که به مونیخ رفت با ناصرالدین‌شاه و امین‌السلطان ملاقات داشت و به دعوت آنان دوباره به ایران بازگشت. مدتی در شاه‌عبدالعظیم بود که باز به دستور شاه با افتضاح او را بیرون کردند. به بغداد و بصره سپس به اروپا رفت.

سلطان عبدالحمید او را به استانبول دعوت کرد و امیدوار بود از نفوذ او برای اداره کشورهای اسلامی امپراتوری عثمانی بهره گیرد.

در نهایت بدلیل مخالفت با استبداد و استکبار او را به شهادت رساندند.

 

 

مسابقه هفتگی شماره ۲۰ برعکس شماره های دیگه که ۱۰ امتیاز بودن ، ۲۰ امتیازه. بخاطر شماره ۲۰ مسابقه هفتگی و آخرین شماره امسال، عیدانه ای از طرف من.

دو تا سؤال داره که برای اطلاعات علمی خودتون طرحش کردم. یکی درباره اعتدال بهاریه و بعدی درباره داستان سفره هفت سینیه که پروفسور حسابی برای اینشتین چید.

تا چهارشنبه ۲۷ اسفند فرصت پاسخگویی هست!!!

 

سال بیستی داشته باشید – واسعی

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *