موضوعات

امنیت روانی 8 ( بخش دوم : نشانه ها و خصوصیات / قسمت دوم : روش‌های تامین و تقویت امنیت درونی اطفال- 1)

762562132101461371805615387255155910181

«« مقررات را باید آموزش دهید نه این که دیکته کنید. در این مورد باید به این نکته توجه داشته باشید که یادگیری درس‌های تازه برای کودک مشکل است.
به طور کلی کلید احساس امنیت در کودکان این است که مهارت‌های اساسی را به آنها بیاموزیم؛ مانند آرام گرفتن و کنترل خود در ناراحتی‌ها، بیان احساسات، توجه و درک علائم عاطفی در رفتار دیگران، استفاده از حرکات دست و صورت، همچنین استفاده از تصورات برای حل مشکلات و تفکر منطقی… »»

مبحث: روانشناسی
عنوان اصلی: امنیت روانی
عنوان فرعی: نشانه ها و خصوصیات
عنوان فرعی تر : نشانه ها و ویژگی های امنیت کودک

روش‌های تقویت امنیت درونی اطفال
یکی از روش‌های تقویت امنیت درونی اطفال و کودکان بازی با کودک است. وقت و زمان بازی راهکاری است که طی آن و طبق شرایط فرزندتان، با او وارد تعامل می‌شوید و به او کمک می‌کنید تا با دیگران ارتباط برقرار کند. اصل مهمی که هنگام بازی با کودک باید رعایت شود این است که پدر یا مادر، خود را در حد کودک پایین بیاورد و کاری کند که کودک ریاست بازی را به عهده بگیرد. توجه کنید که زمان بازی، زمان آموزش و کنترل کودک نیست، بلکه فرصتی است که فرزندتان را تشویق می‌کند تا با شما تعامل داشته باشد، ابتکار عمل را به دست گیرد و محکم‌تر عمل کند. کودک در زمان بازی تقریبا تمام زمینه‌های شگفت‌انگیز و گوناگون زندگی را جستجو می‌کند. یعنی نزدیکی و وابستگی، ابتکار و کنجکاوی، صحبت و خشونت و ترس و شادمانی… علاوه بر جریان طبیعی و سرگرم‌کننده بازی، می‌توانید فرصتی ایجاد کنید که در آن همراه فرزندتان مساله‌ای را حل کنید، برای این کار علاوه بر مسائلی که کودک در خانه یا مهدکودک با آن روبه‌رو می‌شود، مشکلات بزرگ خود کودک را هم می‌توان در نظر گرفت، مانند شب‌بیداری، توالت رفتن، درگیری با کودکان دیگر، خشمگین شدن یا بدرفتاری با خواهر و برادر… وقتی موضوعی را مطرح کردید، با دقت به صحبت‌های فرزندتان گوش دهید و با او همدلی کنید.         از دیگر گام‌های مهم در تامین امنیت درونی کودک تعیین حدود و مقررات است. کودکی که با این مقررات بزرگ می‌شود احساس امنیت بیشتری می‌کند چون اطمینان دارد که دنیای او قابل پیش‌بینی و نظام‌دار است.
مقررات را باید آموزش دهید نه این که دیکته کنید. در این مورد باید به این نکته توجه داشته باشید که یادگیری درس‌های تازه برای کودک مشکل است، مثل این که اسباب‌بازی قشنگی را ببیند، اما آن را نقاپد. در اینجا سعی کنید تا برای تخلّف از مقررات مجازات‌هایی را برای کودک تعیین کنید که به رشد سالم او لطمه نزند.
به طور کلی کلید احساس امنیت در کودکان این است که مهارت‌های اساسی را به آنها بیاموزیم. مانند آرام گرفتن و کنترل خود در ناراحتی‌ها، بیان احساسات، توجه و درک علائم عاطفی در رفتار دیگران، استفاده از حرکات دست و صورت و تصورات برای حل مشکلات و تفکر منطقی. همچنین؛ به جای آن که کودک را در مقابل فشارهای روحی و احساس ناامنی تنها بگذاریم تا دچار خشم شود، گوشه‌گیری یا بدخلقی کند، باید به او کمک کنیم تا راه‌های بهتری برای کنار آمدن با ترس و اضطراب خود پیدا کند.
پس به یاد داشته باشیم که بدون داشتن خانواده‌ای امن نمی‌توانیم فرزندی ایمن داشته باشیم.

————————————————————————————————————————
ماخذ: روزنامه جام جم, شماره ۲۵۳۴, به تاریخ ۱۳۸۸/۱/۲۶, صفحه ۱۴ (نویسنده:معصومه اسدی)

دیدگاه‌های این مطلب