تاریخچه روز مادر در ایران به دوران باستان بازمیگردد. «سپندارمذگان» و «اسفندگان» از مهمترین جشنهای ایران باستان بودند که این جشن در روز ۵ اسفند به عنوان روز زن و زمین شناخته میشد. «سپندارمذ» فرشته و ایزدبانوی ماه اسفند است که نماد فرشته موکل بر زمین پاک و زن درستکار است. در آن زمانها مردان در این روز برای زنان هدیه میخریدند و از آنها قدردانی میکردند. زنان نیز در روز لباس نو میپوشیدند و از فرزندان و همسران خود هدیه میگرفتند.
سالها گذشت و پس از آن در ۲۵ آذر ۱۳۱۸ به حمایت از مادران و نوزادان روز ۲۵ آذر به عنوان روز زن و روز مادر نام گرفت. پس از انقلاب جمهوری اسلامی، امام خمینی (ره) در یک سخنرانی در سال ۱۳۵۸ اعلام کردند که «اگر روزی باید روز زن باشد، چه روزی والاتر و افتخارآمیزتر از روز ولادت با سعادت فاطمه زهرا سلام الله علیهاست.”
از آن تاریخ تولد حضرت فاطمه زهرا (س) به عنوان روز زن و روز مادر تقویم ایرانیان ثبت شد و تا به امروز ما ایرانیها این روز را به عنوان روز مادر جشن میگیریم.
یکی از مناسبت های مهم و با ارزش در تقویم ایرانیان روز مادر است. مادر مقام والایی در پیشگاه خداوند داشته و یکی از پاک ترین و زیباترین و دلسوزانه ترین محبت های موجود در عالم هستی متعلق به وجود مادر است. به همین منظور برای گرامیداشت زحمات بیشمار مادر روز ولادت حضرت زهرا (س) که اسوه و الگویی از بهترین و برترین زنان عالم و مادری نمونه و بی مانند در جهان هستی هستند را به عنوان روز مادر و روز زن انتخاب کرده اند.
روز مادر در اکثر کشور های عربی مثل بحرین، مصر، لبنان، سوریه، فلسطین ، کویت، عربستان سعودی و یمن در تاریخ 21 مارس مصادف با روز اول بهار جشن گرفته می شود. این روز در اکثر کشور های عربی به عنوان “عیدالام” شناخته می شود.
0 دیدگاه