هوش مصنوعی

سلام امروز میخواهم درباره هوش مصنوعی با شما حرف بزنم

هوش مصنوعی چیست؟

هوش مصنوعی ، یک ربات کنترل‌شده توسط کامپیوتر یا یک نرم‌افزار است که مانند ذهنِ انسان، هوشمندانه فکر می کند. هوش مصنوعی با مطالعه الگوهای مغز انسان و با تجزیه‌ و تحلیل فرآیند شناختی انجام می‌شود و نتیجه این مطالعات باعث توسعه سیستم‌های هوشمند و نرم‌افزارها می‌شود. خب حالا نوبت آن است که پیشینه هوش مصنوعی را بررسی کنیم.

هوش مصنوعی چگونه پدید آمد؟

به لطف متفکران در دهه 1700 درست کردن هوش مصنوعی به طور چشمگیری مهم تر شد. آنها در این فکر بودند که چگونه تفکرات و مغز انسان به شکل  یک ماشینی در آید.

آلن تورینگ، دانشمند و ریاضیدان نابغه انگلیسی، آزمایشی را پیشنهاد کرد که توانایی ماشین را در تکرار اعمال انسان تا حدی که از رفتار انسان قابل تشخیص نبود، اندازه‌گیری می‌کرد. در اواخر دهه 1950، طی یک کنفرانس تابستانی در کالج دارتموث جان مک‌کارتی، دانشمند علوم کامپیوتر و شناختی، اصطلاح هوش مصنوعی را ابداع و پایه‌گذاری کرد. آلن تورینگ مقاله خود را با عنوان «ماشین‌های رایانه‌ای و هوش» منتشر کرد که در نهایت به آزمون تورینگ تبدیل شد که متخصصان از آن برای اندازه‌گیری هوش رایانه‌ای استفاده می‌کردند. شاید بتوان از این دانشمند به‌عنوان اولین سازنده هوش مصنوعی در تاریخ نام برد.

بسیاری از دانشمندان در تقویت هوش مصنوعی از دهه 1950 به بعد، کمک زیادی کردند.

مخالفت با با هوش مصنوعی

دهه  1970 شاهد پیشرفت‌های چشمگیری در این خصوص بود، مانند ساخت اولین ربات انسان‌نما در ژاپن  و اولین نمونه از یک وسیله نقلیه خودکار توسط یک دانشجوی فارغ‌التحصیل رشته مهندسی. با این حال، در پیشینه هوش مصنوعی این سال‌ها زمان مبارزه برای جلوگیری از تحقیقات هوش مصنوعی نیز بود، زیرا بعضی از دولت‌ها از جمله ایالات‌متحده علاقه چندانی به ادامه تأمین مالی تحقیقات هوش مصنوعی نشان نمی‌دادند

هوش عمومی مصنوعی از سال 2012 تا کنون

این روزها شاهد آخرین پیشرفت‌های هوش مصنوعی از جمله افزایش ابزارهای متداول هوش مصنوعی، مانند دستیاران مجازی، موتورهای جستجو و غیره هستیم. تاریخ‌های مهم در این بازه زمانی عبارتند از:

سال 2012: دو محقق به نام‌های جف دین و اندرو نگ از شرکت گوگل یک شبکه عصبي را طراحی کردند که گربه‌ها را بدون برچسب و بدون اطلاعات پس زمینه در تصویر تشخیص می‌داد.

سال 2015: ایلان ماسک، استیون هاوکینگ و استیو وزنیاک به همراه بیش از 3000 نفر دیگر نامه‌ای سرگشاده به سیستم‌های دولتی جهان امضا کردند که در آن توسعه و استفاده از سلاح‌های خودکار برای اهداف جنگی ممنوع شود.

سال 2016: شرکت Hanson Robotics یک ربات انسان‌نما به نام سوفیا ساخت که اولین شهروند ربات شناخته شد. سوفیا اولین ربات باهوشي بود که با ظاهری شبیه انسان، توانایی دیدن و تکرار احساسات و همچنین برقراری ارتباط داشت.

سال 2017: فیس‌بوک، دو چت ربات هوش مصنوعی را برنامه‌ریزی کرد تا مکالمه کنند و نحوه مذاکره را بیاموزند، اما بعد از مدتی مجبور شد آن‌ها را به دلیل مکالمات عجیب و غریبی که با زبان دیگری با یکدیگر داشتند از کار بیاندازد.

سال 2018: گروه فناوری هوش مصنوعی چینی به نام علی‌بابا، موفق شد در آزمون خواندن و درک مطلب استنفورد، هوش انسان را شکست بدهد.

سال 2019: هوش مصنوعی آلفا استار گوگل در بازی ویدیویی StarCraft 2 موفق شد از بازیکنان حرفه‌ای این بازی بهتر عمل کند و برنده بشود.

سال 2020: کمپانی هوش مصنوعی OpenAI آزمایش بتا GPT-3 را آغاز کرد، مدلی که برای ایجاد کد، ترجمه متون، تولید محتوا و پاسخ به سؤالات و سایر کارهای نوشتاری به کاربران کمک زیادی می‌کند.

سال 2021: کمپانی Open AI هوش مصنوعی DALL-E را توسعه داد، که می‌تواند تصاویر را به پردازش و درک کرده و زیرنویس‌های دقیقی تولید کند. این اقدام باعث شد تا هوش مصنوعی یک قدم به درک دنیای بصری نزدیک‌تر شود

کلام آخر

تا اینجا با هم پیشینه هوش مصنوعی را مرور کردیم و به زمان حال رسیدیم. از روبات‌های انسان‌نما مانند سوفیا گرفته تا بلندگوی الکسا، هوش مصنوعی با سرعتی سریع در حال پیشرفت است. روزی انسان‌ها فراتر از اسباب‌بازی‌هایی مانند اسباب بازی های امروزی خواهند داشت داشت. روزی هوش مصنوعی و نوع بشر ممکن است به شکلی در کنار هم زندگی کنند که انسان‌ها و انسان‌نماها از یکدیگر قابل تشخیص نیستند. اما چه زمانی؟ شاید روزی زودتر از آن چیزی که فکر می‌کنیم.

مطالب مرتبط

معلم فداکار

معلم فداکار

حسن امیدزاده (۱۳۳۳ - ۲۸ تیر ۱۳۹۱) معلم گیلانی و اهل شهرستان شفت بود که در یک حادثه آتش سوزی در مدرسه محل خدمتش، جان ۳۰ دانش‌آموز را نجات داد و خودش از ناحیه سر، صورت و گردن...

پویش عکاسی نوروز 1404

پویش عکاسی نوروز 1404

نوروز سال 1404 هم همچون سال گذشته مدرسه دانش با پویش های متنوع و جذاب در کنار بچه ها بود. یکی از چالش هایی که هر ساله تعداد زیادی مخاطب را به خود جذب می کند، چالش عکاسی است. پویش...

پویش کتابخوانی نوروزی

پویش کتابخوانی نوروزی

دانش آموزان علاقه مند به کتابخوانی می توانند با درنظر گرفتن موارد زیر در این پویش شرکت کنند:کتاب مورد علاقه خود را مطالعه کنیدو خلاصه آن را حداقل در دو و حداکثر در چهار صفحه...

0 دیدگاه

۰ دیدگاه

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *