پس از پایان مقطع نهم، دانش آموزان برای انتخاب رشته باید علاوه بر داشتن علاقه و استعداد، نمرات لازم برای ورود به رشته را نیز کسب کرده باشند. برای رشته تجربی نمرات سه هر سه پایه هفتم، هشتم و نهم تاثیر گذار هستند و دو درس کلیدی برای ورود به این عرصه، ریاضی و علوم می باشند که نمرات آن ها در فرآیند هدایت تحصیلی پایه بسیار موثر است.
حداقل میانگین نمره سه سال تحصیلی برای درس ریاضی باید 13 و برای درس علوم باید 14 باشد. البته از آنجایی که رقابت زیادی جهت ورود به این رشته وجود دارد، دانش آموزان باید نمرات بالاتری را کسب کنند.
دروس مربوط به هر رشته به درس های عمومی و تخصصی تقسیم می شوند. طبق آخرین اخبار منتشر شده، از آزمون سراسری سال 1402 به بعد سوالات کنکور تنها از دروس تخصصی هر رشته طرح می شوند و برای اولین بار، دروس عمومی در آزمون حذف خواهند شد.
افرادی که رشته تجربی را انتخاب می کنند باید از لحاظ شخصیتی دارای یک سری از ویژگیها باشند تا در این رشته و سپس کنکور و دانشگاه موفق تر عمل کنند. از آنجایی که این رشته در مقایسه با سایر رشته ها، بازار کار مناسب تری دارد، بسیاری از افراد بدون توجه به توانایی ها و استعدادهای خود راهی این رشته می شوند. در صورتی که اگر افراد با آگاهی از استعدادها و مهارت های خود مسیر تحصیلی خود را انتخاب کنند، قطعا موفق تر خواهند بود.
عموم رشته های پرطرفدار دانشگاهی رشته تجربی، مرتبط به محیط هایی مانند بیمارستان و آزمایشگاه است. در صورتی که روحیه مناسب با این محیط ها را نداشته باشید، ممکن است شرایط کار برای شما سخت شود.
از طریق انتخاب رشته تجربی امکان تحصیل در رشته های متنوعی وجود دارد که از پرطرفدارترین این رشته ها می توان به پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و پرستاری اشاره کرد. رشته های دانشگاهی در مقاطع کاردانی، کارشناسی پیوسته و دکترای پیوسته ارائه می شوند.
0 دیدگاه