به گزارش معاونت روابط عمومی و اطلاعرسانی آموزش و پرورش به نقل از ایسنا ، مسعود شکوهی مدیرکل مشاوره وزارت آموزش و پرورش جزئیات غربالگری سلامت روان دانش آموزان در سال تحصیلی آینده را تشریح و اظهار کرد:
– برای سال تحصیلی جاری، غربالگری اولیه سلامت روان بهمنماه سال ۹۷انجام شد و نتایج آن جهت استفاده مشاورین در برنامهریزیهای درون مدرسهای و فردی در اختیارشان قرار گرفت.
– نتایج غربالگریها در سطح منطقهای و استانی نیز مشخصشده و همکاران ما در حال تجزیهوتحلیل اطلاعات و دادهها برای سال تحصیلی آینده هستند.
-مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش بابیان اینکه تا سال گذشته همه دانش آموزان پایه هفتم، هشتم و بخشی از دانش آموزان پایه نهم موردسنجش قرار گرفتند اعلام کرد که از مهرماه آینده غربالگری پایه سلامت روان برای همه دانش آموزان در کلیه مقاطع تحصیلی انجام میشود.
– چند نوع غربالگری داریم که غربالگری پایه توسط معلمان انجام میشود و معلمان مشاهدات خود را در سامانه همگام ثبت میکنند. در مراحل بعدی در صورت نیاز مداخلات تخصصی از سطح مشاور مدرسه تا هستههای مشاوره در سطوح استانی و واحدهای مددکاری در بیرون آموزش و پرورش صورت میگیرد.
– بهعنوانمثال ممکن است دانشآموزی نیازمند دریافت خدمات مددکاری، بهداشتی یا حمایتی از بهزیستی باشد که ما موارد را به سازمانهای ذیربط که جزو اعضای ائتلاف طرح «نماد» (نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان) هستند، ارجاع میدهیم. البته دانشآموز را رها نمیکنیم و تا چند ماه در مدرسه پیگیری و رصد سلامت روانی اجتماعی وی را انجام میدهیم.
– درباره چگونگی انجام این غربالگریها و اینکه آیا قرار است از اول مهرماه دانش آموزان دوره ابتدایی تستهای سنجش سلامت روان بدهند و مشاوره بشوند؟ گفت: خیر، این غربالگری نشانگان محور است. ما یک سری نشانهها را به معلمان معرفی میکنیم تا اگر این نشانهها را در دانشآموزی مشاهده کرد اقدامات اوّلیه را انجام دهد و اگر نتوانست مشاور مدرسه را در جریان بگذارد.
– بهعنوانمثال ممکن است معلم نشانههای اضطراب را در شاگردش مشاهده کند که کادر مدرسه و تیم مشاوره برای حل مشکل وارد میشوند، البته تا قبل از آن هیچگونه کدگذاری و تشخیصی برای دانشآموز درج نمیشود.
——————————————————————————————————————————————
آخرین دیدگاهها