سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی در راستای روزآمدسازی نظاممند و اصولی محتوای کتابهای درسی و بهمنظور اجتناب از هرگونه اصلاحات بدون پشتوانه پژوهشی و مبتنی بر تصمیمات شورای برنامهریزی؛ شیوهنامه تغییر کتابهای درسی را تدوین کرد.
در مقدمهی این شیوهنامه آمده است:
-
در نظام تعلیم و تربیت عمومی جمهوری اسلامی کتاب درسی از جایگاه بسیار بالایی برخوردار است و در حال حاضر بهعنوان اصلیترین جزء بسته یادگیری است که بر اساس برنامه و اهدافی معین و با حجمی مشخص تدوین میشود.
-
کتاب درسی، مفهوم برنامهی درسی و ساختارها را، به طریقی که برای تربیت، آموزش و یادگیری مناسب است، تبیین و تفسیر میکند.
-
کتاب درسی از طرف مخاطبان اصلی آن یعنی دانش آموزان، معلمان و متولیان و علاقهمندان این حوزه ازلحاظ ابعاد فرهنگی، مذهبی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و حتی جغرافیایی و زمانی با حساسیت بسیار بالایی مورد رصد و پایش قرار میگیرد.
-
همچنین کتابهای درسی همواره یکی از نقاط مهم موردتوجه جریانات و نظامهای معاند، بهانه جویان و دشمنان انقلاب برای مقابله با نظام مقدس جمهوری اسلامی بهحساب آمدهاند. بنابراین درزمینهی تغییرات و اصلاحات کتابهای درسی باید نهایت حساسیت و دقت را به کاربست. در این راستا شیوهنامه حاضر مراحل و فرایند انجام اصلاحات و تغییرات در کتابهای درسی را به نحوی ترسیم نموده است که با مؤثرترین شکل ممکن انجام پذیرد .
این شیوهنامه در 10 ماده و 5 پیوست شامل اصطلاحات و مفاهیم اساسی نیازسنجی و طراحی تألیف، تغییر و اصلاح کتابهای درسی، پایش برنامههای درسی، بررسی نوع تغییرات، تألیف، آمادهسازی، کنترل نهایی کتاب درسی و… تهیهشده و به تصویب هیئترئیسه سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی رسیده است. این شیوهنامه از تاریخ تصویب لازمالاجرا است.
آخرین دیدگاهها