وفات حضرت زینب(س)

حضرت (۵ قمری – ۶۲ قمری) که با نام زینب کبری نیز شناخته میشود، سومین یا چهارمین فرزند فاطمه زهرا و علی بن ابی طالب دانسته میشود. از دوران کودکی او، جز زاده شدن در زمان محمد، پیامبر اسلام، که نام زینب را بر او نهاد، اطلاعات چندانی در تاریخنگاری اسلامی نیامده است. بیشتر منابع به زندگانی او به هنگام همراهی با حسین بن علی از مدینه تا مکه و از آنجا تا کربلا پرداخته‌اند.

از عبدالله بن جعفر طیار به عنوان همسر حضرت زینب یاد می‌کنند. حاصل ازدواج آن‌ها یک دختر و چهار پسر بود که دو تن از آن‌ها در نبرد کربلا کشته شدند. در محل دفن حضرت زینب اختلاف نظر وجود دارد. دو آرامگاه مرتبط با او در دمشق و قاهره مقصد زائران شیعه است. شیعیان وی را بیشتر در رویدادهای پس از کربلا می‌شناسند. زینب کبری در منابع اسلامی و مخصوصاً نزد شیعیان به عنوان شخصیتی صبور، فداکار، پرهیزکار و مظهر شجاعت و سرکشی در برابر ظلم قلمداد می‌شود.

حضور حضرت زینب در دوران کوتاه نزدیک به یک سال از روزهای نخست محرم ۶۱ هجری قمری تا زمانی که به مدینه بازمی‌گردد؛ به صورت متمایز و متفاوت در منابع و متون تاریخی گزارش شده‌است. بیشتر گزارش‌ها از حضرت زینب در نبرد کربلا، مربوط به وقایع غروب روز نهم محرم سال ۶۱ هجری است.  به نوشته جعفریان، محقق شیعی، حضرت زینب به حسین از شنیدن صدای هاتفی خبر داده‌ است که به کشته شدن حسین خبر داده‌ است.

تا پیش از قرن هشتم قمری، در خصوص زمان و مکان درگذشت حضزت زینب، اطلاعات دقیقی در منابع گزارش نشده بود. به گزارش عبیدلی، حضرت زینب (س)به مصر عزیمت کرد و به تاریخ ۱۵ رجب ۶۲ ه‍.ق درگذشت.

مطالب مرتبط

شب یلدا

شب یلدا

ما ایرانیان هر ساله در تاریخ 30 آذر جشنی به یاد ماندنی در کنار خانواده و دوستانمان می گیریم.تاریخ شب یلدا:نام این جشن یلدا است شاید تا به حال برایتان سوال پیش امده باشد که: مبدا...

معمای ورزشی

معمای ورزشی

سلام در این نشریه می خواهم درباره ی چند بازیکن در دو رشته ی بسکتبال و فوتبال توضیح بدهم و شما هم باید با توجه به توضیحات داده شده این بازیکن را تشخیص دهید . هر چه جلو تر می روید...

0 دیدگاه

0 دیدگاه

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *