10 خودرویی که صنعت خودروسازی جهان را متحول کردند.

در این مطلب با ۱۰ نمونه از تأثیرگذارترین خودروهای تاریخ آشنا خواهیم شد که به پیشرفت کل صنعت خودروسازی کمک کردند.

جهان ماشین طی حدود یک قرنی که از زمان ظهور اولین وسایل نقلیهٔ موتوری می‌گذرد، بسیار تکامل پیدا کرده است. در طول این سال‌ها، خودروهای مختلفی به تغییر مسیر صنعت خودروسازی کمک کرده‌اند و ما را به خودروهایی رسانده‌اند که امروز می‌بینیم. ازاین‌رو، قصد داریم در ادامه با ۱۰ نمونه از تأثیرگذارترین خودروهای تاریخ آشنا شویم که به پیشرفت کل صنعت خودروسازی کمک کردند.

فورد مدل T سال ۱۹۰۸
اولین خودروی تولید انبوه ارزان‌قیمت

هرچند مدل T اولین خودروی تولید انبوه جهان محسوب نمی‌شود ولی این اولین خودرویی بود که از شیوهٔ امروزی تولید انبوه خودرو استفاده کرد و از این طریق، قیمت را بسیار کاهش داد. به لطف خط تولید پیشرفتهٔ فورد که زمان ساخت خودروها را بسیار کاهش می‌داد، خودروها زودتر به خریداران تحویل داده می‌شدند. این خودرو در ارزان‌ترین نمونه تنها ۲۵۰ دلار قیمت داشت که معادل ۴,۷۰۰ دلار امروز است یعنی رقمی که هم‌اکنون هیچ خودروی صفرکیلومتری نمی‌توان با آن خرید. درنتیجه، مدل T به فروش چشمگیری دست پیدا کرد و زمانی نیمی از خودروهای جهان فورد مدل T بودند.

بوگاتی ویرون سال ۲۰۰۵
اولین هایپرکار

هرچند تا زمان معرفی ویرون در سال ۲۰۰۵ سوپرکارهای زیادی ساخته شده بود ولی مفهوم هایپرکار هنوز مطرح نشده بود. ویرون اما به لطف نیروگاه ۸ لیتری W16 چهار توربوی دیوانه‌وار خود، این مفهوم را به واقعیت تبدیل کرد. این موتور با تولید ۱۰۰۰ اسب بخار قدرت، امکان دستیابی ویرون به سرعت ۴۰۰ کیلومتر بر ساعت را فراهم کرد. بدین ترتیب، بخش هایپرکارها رسماً شکل گرفت و به دنبال ویرون، مدل‌های دیگری مثل فراری لافراری و مک‌لارن P1 ساخته شدند.

آئودی کواترو سال ۱۹۸۰
اولین خودروی چهارچرخ محرک تولید انبوه

درحالی‌که سامانهٔ چهارچرخ محرک سال‌ها بود که در آفرودرهایی مثل جیپ و لندروور وجود داشت ولی این تکنولوژی در خودروهای سواری دیده نمی‌شد زیرا خودروسازان معتقد بودند که خودروهای کم‌ارتفاع سواری نمی‌توانند قطعات فنی موردنیاز برای سامانهٔ چهارچرخ محرک را در خود جای دهند. بااین‌حال، آئودی با ساخت کواترو نشان داد که این کار شدنی است. سامانهٔ چهارچرخ محرک در این ماشین کشش را افزایش داد و باعث شد خودرو بتواند از تمام پتانسیل پیشرانهٔ پنج سیلندر خود استفاده کند. همچنین آئودی با سلطه بر مسابقات رالی که صرفاً خودروهای محرک جلو یا محرک عقب در آن حضور داشتند، دنیا را شوکه کرد.

تسلا مدل S سال ۲۰۱۳
اولین خودروی الکتریکی کامل

تا قبل از معرفی تسلا مدل S، هیچ‌کس خودروهای الکتریکی را جدی نمی‌گرفت زیرا اکثر این خودروها شعاع حرکتی محدودی داشتند که صرفاً برای ترددهای کوتاه شهری مناسب بود. مدل S اما با ارائهٔ شعاع حرکتی حدود ۴۰۰ کیلومتر، همه‌چیز را تغییر داد. هرچند این خودرو هنوز سرعت شارژ پایینی داشت ولی می‌توانست به‌صورت روزمره بدون نگرانی از اتمام شارژ مورداستفاده قرار گیرد. بدین ترتیب، خودروهای الکتریکی بعدی بر پایهٔ فونداسیونی که مدل S بنا نهاد شکل گرفتند و امروز شعاع حرکتی برخی آن‌ها حتی از ۸۰۰ کیلومتر هم فراتر رفته است.

فورد موستانگ سال ۱۹۶۴
اولین پونی کار

فورد که متوجه شده بود در بازار آمریکا هیچ خودرویی برای جوانانی که خواهان کمی پرفورمنس با قیمت مقرون‌به‌صرفه هستند وجود ندارد، در سال ۱۹۶۴ موستانگ را با پیشرانه‌های شش سیلندر خطی و V8 به بازار فرستاد. این فرمول در بازار فوق‌العاده موفق عمل کرد و تا پایان همان سال، ۴۱۹ دستگاه موستانگ به فروش رسید. رقبای فورد از این موفقیت کاملاً غافلگیر شدند و سه سال طول کشید تا شورلت کامارو به‌عنوان رقیب اصلی موستانگ وارد بازار شود.

ب‌ام‌و M5 سال ۱۹۸۵
اولین سدان اسپرت

ب‌ام‌و هم مثل فورد، دو دهه بعد متوجه شد که در بازار خودروی پرفورمنسی برای استفاده‌های خانوادگی وجود ندارد و به همین دلیل، با تقویت سری ۵ توسط بخش M و خلق M5، این خلأ را پر کرد. M5 با پیشرانهٔ ۳.۵ لیتری شش سیلندر خطی که ۲۹۰ اسب بخار قدرت تولید می‌کرد همراه با ارتقاء ترمز و سیستم تعلیق، اولین سدان اسپرت واقعی جهان بود. با موفقیت این ماشین، طولی نکشید که رقبا هم سدان‌های اسپرتی تولید کردند ولی M5 اولین مدل در نوع خود محسوب می‌شود.

پونتیاک GTO سال ۱۹۶۴
آغازگر دوران طلایی ماسل کارها

هرچند پیش‌ازاین، ماسل کارهایی ساخته شده بودند ولی پونتیاک GTO در سال ۱۹۶۴ جرقه‌ای بود که یک انبار باروت را منفجر کرد. GTO به یک پیشرانهٔ ۶.۴ لیتری V8 نیرومند مجهز شده بود که ۳۲۵ اسب بخار قدرت را به چرخ‌های عقب منتقل می‌کرد. علاوه بر این، سیستم تعلیق هم سفت‌تر شده بود تا خودرو نسبت به پونتیاک لمان که بر اساس آن ساخته شده بود، در پیچ‌ها عملکرد بهتری داشته باشد. GTO فروش بالایی را تجربه کرد و به همین دلیل، خیلی زود دیگر خودروسازان آمریکایی هم به این بخش وارد شدند و با جنگ قدرت، دوران طلایی ماسل کارها را رقم زدند.

ولوو PV544 سال ۱۹۵۹
اولین کمربند ایمنی سه‌نقطه‌ای

ولوو سال‌ها است که به تمرکز روی ایمنی در خودروهایش شهرت دارد و پیشینهٔ این موضوع به PV544 سال ۱۹۵۹ بازمی‌گردد. ابن اولین خودرویی بود که به کمربندهای ایمنی سه‌نقطه‌ای مجهز شد که قطعاً مهم‌ترین پیشرفت ایمنی در کل تاریخ خودرو محسوب می‌شود. این در حالی بود که آن زمان در خودروها به‌ندرت کمربند ایمنی دیده می‌شد و سرنشینان در تصادفات از داخل خودرو به بیرون پرتاب می‌شدند. کمربند ایمنی ولوو اما که سه ‌نقطهٔ اتصال داشت، راننده و سرنشین جلو را در جای خود ثابت نگه می‌داشت. ولوو حق اختراع این کمربند را بنام خود ثبت نکرد و به دیگر خودروسازان اجازه داد برای افزایش ایمنی محصولاتشان از روی آن کپی کنند.

ساب ۹۹ توربو سال ۱۹۷۸
اولین خودروی توربوشارژ روزمره

امروز توربوشارژر به فناوری بسیار متداولی در خودروها تبدیل شده است و این مهم به لطف ساب ۹۹ توربو محقق شده است زیرا این اولین خودروی توربوشارژ بود که امکان استفادهٔ روزمره داشت. به لطف توربوشارژر، قدرت پیشرانهٔ ۲ لیتری ساب ۹۹ با افزایشی قابل‌توجه به ۱۴۵ اسب بخار رسید. پس از عرضهٔ ساب ۹۹ توربو، جهان دیوانهٔ توربوشارژر شد و حتی خودروهای مسابقه‌ای فرمول یک هم در دههٔ ۸۰ از این فناوری برای افزایش قدرت استفاده کردند.

جیپ واگنییر سال ۱۹۶۳
اولین شاسی‌بلند روزمره

بخش شاسی‌بلندها توسط جیپ واگنییر پایه‌گذاری شد. این خودرو توانایی‌های آفرود مدل‌های معمولی جیپ را با سواری راحت روی جاده ترکیب کرده بود. واگنییر از تمام امکانات و تجهیزات موردنیاز خانواده‌ها برخوردار بود و پیشرانهٔ ۳.۸ لیتری شش سیلندر خطی آن نیز عملکرد مناسبی را فراهم می‌کرد. واگنییر با ۱۴۰ اسب بخار قدرتی که به هر چهارچرخ منتقل می‌شد، می‌توانست به‌راحتی از آسفالت خارج شده و راهی مسیرهای بیراهه شود.

گردآورنده : عرفان حکم آبادی

منبع : سایت پدال

مطالب مرتبط

نورالینک

نورالینک

نورالینک یک شرکت آمریکایی در زمینه فناوری عصبی است که توسط ماسک (در نشریهٔ دانش از ایلان ماسک بخوانید !) بنیان‌گذاری شده و تراشه‌های رابط مغز و رایانه قابل‌کاشت در مغز را تولید...

0 دیدگاه

0 دیدگاه

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *