موضوعات

اعتراضات دانش آموزان به نتایج هدایت تحصیلی رسیدگی می شود!

هدایت تحصیلی پایه 9

مسئولان آموزش و پرورش صدای اعتراضات دانش آموزان را شنیدند.

( مصاحبه ایران آنلاین با مسئول مشاوره‌ اداره کل آموزش‌وپرورش شهر تهران؛ همکار گرامی،جناب آقای رحمانی)

اعتراضات دانش آموزان به نتایج هدایت تحصیلی رسیدگی می شود:

دهم مرداد ماه سال جاری در مناطق مختلف آموزش و پرورش کمسیون ثبت‌نام راه اندازی می شود تا پرونده دانش آموزان معترض به هدایت تحصیلی مورد بررسی قرار گیرد. دانش آموزانی که امتیاز نسبتا بالایی داشتند اما درمرحله‌ی اول موفق به کسب امتیاز مورد نیاز نشدند، می‌توانند دوباره متقاضی ثبت نام در رشته‌ مورد نظر خود شوند. پیش‌بینی می‌شود در این مرحله نیز عده‌ دیگری از دانش‌آموزان به رشته‌ مورد نظرشان راه یابند.

ایران آنلاین /رییس اداره‌ مشاوره‌ اداره کل آموزش‌وپرورش شهر تهران در گفت و گو با “ایران آنلاین” درباره جزییات هدایت تحصیلی دانش آموزان گفت: هدایت تحصیلی براساس دو فاکتور سوابق‌تحصیلی دانش‌آموز و بررسی‌های مشاوره‌ای، امتیازبندی و محاسبه می‌گردد. ۳۵درصد امتیازات به سوابق‌تحصیلی دانش‌آموز تعلق می‌گیرد که شامل نمرات سه سال متوسطه‌ی اول می‌شود؛ و ۶۵ درصد دیگر به بررسی‌های مشاوره‌ای که شامل شش بخش: نظر خود دانش‌آموز(۱۰%)، نظر اولیای او (۵%)، نظر دبیران (۱۰%) و نظر مشاور (۱۰%) به علاوه‌ی نمرات آزمون‌ سنجش استعداد (۱۵%) و آزمون‌ رغبت‌سنج (۱۵%) می‌شود.

ابوالفضل رحمانی با اشاره به اینکه در برگه‌ی هدایت تحصیلی ۱۲ رشته‌ی بر اساس اولویت بندی مشخص مشخص می‌شود گفت: این اولویت بندی نشان می‌دهد دانش‌آموز در کدام رشته بالاترین امتیاز و در کدارم رشته پایین‌ترین امتیاز را داراست. این ۱۲رشته در سه شاخه: نظری (ریاضی‌وفیزیک، علوم‌تجربی، ادبیات‌وعلوم‌انسانی، علوم‌ومعارف‌اسلامی)، فنی‌وحرفه‌ای (صنعت، خدمات، کشاورزی، هنر ) و کار و دانش ‌(صنعت، خدمات، کشاورزی، هنر) تقسم‌بندی می‌شوند.
وی گفت: برای سنجش سوابق تحصیلی به همه دروس (بجز آمادگی دفاعی) ضریب تعلق می‌گیرد. بسته به رشته بعضی از دروس به عنوان درس مرتبط به رشته، ضریب بیشتری دارند. سوابق تحصیلی یا به عبارتی نمرات دانش‌آموز ۳۵٪ از ۱۰۰٪ امتیازات هدایت تحصیلی را شامل می‌شود. یعنی دانش‌آموز با معدل ۲۰ تنها ۳۵٪ امتیاز از هدایت تحصیلی را کسب کرده است.
رحمانی با اشاره به اینکه طبق تجربه نمرات داش‌آموزان در دوره‌ اول متوسطه دارای حباب است گفت: دانش‌آموزان پس از ورود به متوسطه دوم با افت شدید تحصیلی روبرو می‌شوند. تا همین سال گذشته و براساس شیوه‌ سابق هدایت‌تحصیلی، درصدی از دانش‌آموزان پس از ورود به شاخه‌ نظری و کسب نمرات ضعیف مجبور به تغییر رشته می‌شدند که این باعث سرخوردگی و کاهش اعتماد به نفس دانش‌آموز حتی برای ادامه تحصیل در رشته‌های متناسب با توانایی‌اش می‌شد.
رییس اداره‌ مشاوره‌ اداره کل آموزش‌وپرورش شهر تهران افزود: نمرات به تنهایی نمی‌تواند ملاک مناسبی برای انتخاب رشته باشد. از طرف دیگر همیشه این ایراد به آموزش‌وپرورش گرفته می‌شد که بر کمیت و نمره تاکید دارد. به همین خاطر برای سنجش بهتر، باید فاکتور‌های کیفی دیگری نیز در نظر گرفته ‌می‌شد، که آن فاکتور‌ها (۶۵٪ بررسی مشاوره‌ای) نیز دقیقا بر اساس میزان توانایی و استعداد و بازخوردهای رغبتی خود دانش‌آموز تعیین می‌شود و آموزش‌وپرورش دخالتی در این موضوع ندارد. آزمون‌های سنجش استعداد و رغبت سنج که ۳۰٪ از امتیازات به آنها تعلق دارد، آزمون‌هایی جهانی هستند که توسط روان‌شناسان برای دانش‌آموز ایرانی استاندارد شده است. نظر دبیر نیز بر اساس بازخوردی است که دانش‌آموز از خود در کلاس درس برجای می‌گذارد. نظر مشاور هم حاصل بررسی و شناختی است که مشاور از استعداد و علاقه‌ی دانش‌آموز در رشته‌های مختلف است به دست می‌آورد. ۱۵٪ امتیازات نیز که عینا بر اساس آن چیزی است دانش‌آموز و ولی او در فرم شماره‌ی ۳و۴ هدایت تحصیلی یادداشت می‌کنند و در سیستم ثبت و محاسبه می‌شود.
او در ادامه خاطرنشان کرد: در نهایت آموزش‌وپرورش امتیازات دانش‌آموزان را ردیف می‌کند و تا آنجا که ظرفیت هر رشته در منطقه اجازه می‌دهد، دانش‌آموزان با بالاترین امتیازات در رشته‌های مورد نظر ثبت‌نام می‌شوند. پس از ثبت نام این دسته از دانش‌آموزان، در تاریخ ۱۰مرداد در آموزش‌وپرورش مناطق به صورت جداگانه کمسیون ثبت‌نام برگزار می‌شود. در این کمیسیون دانش‌آموزان دیگری که امتیاز نسبتا بالایی داشتند اما درمرحله‌ اول موفق به کسب امتیاز مورد نیاز نشدند، می‌توانند دوباره متقاضی ثبت نام در رشته‌ی مورد نظر خود شوند. پیش‌بینی می‌شود در این مرحله نیز عده‌ دیگری از دانش‌آموزان به رشته‌ مورد نظرشان راه یابند.
منبع:
ایران آنلاین ( http://www.ion.ir/News/119573.html )

 

دیدگاه‌های این مطلب