موضوعات

مهارت های زندگی ( 8 ) / اهداف (قسمت دوم: تقویت اعتماد به نفس ؛ بخش سوم : را ههای تقویت اعتماد به نفس 2)

تمرین اعتماد به نفس

«« خودشناسی، تلاش امیدوارانه، مسئولیت پذیری و وجدان کاری، برنامه ریزی مرحله ای ،ایمان و توکل به قدرت خدای متعال، دوری از منفی گرایی و عقایدناسالم دیگران، عدم تضعیف خود با شوخی ناروا، شناخت و پذیرش توانایی هایی خود، خودکاوی عوامل نگرانی و افکارمنفی، رفتارمتعادل و دوستانه با دیگران، از عناوین مهمی است به منظور تمرین برای کسب و یا بازسازی اعتماد به نفس> »»

مبحث: فرهنگی پرورشی
عنوان اصلی: مهارت های زندگی
عنوان فرعی: اهداف مهارت های زندگی
عنوان فرعی تر : تقویت اعتماد به نفس ( ادامه را ههای تقویت اعتماد به نفس – 2 )

تمام عوامل سازنده و تخریب گر انسان، در یک چرخه ای باهم در ارتباط بوده و با تاثیر و تاثر درتعامل هستند! بنابراین به کار گیری عناوین زیر به عنوان تمرین می تواند در تقویت اعتماد به نفس مفید باشد.
۱- خودشناسی:
اولین گام در موفقیت «خودشناسی» است.ابتدا سعی كنید شناخت درستی از خود و ویژگی های اخلاقی و شخصیتی خود كسب كنید و با توجه به این كه هیچ كس كامل نیست، اگر ایرادی یا مشكلی دارید كه خود به تنهایی قادر به یافتن راه حل مناسبی برای مقابله با آن نیستید و شخص قابل صلاحیتی برای مشورت ندارید، از مشاوران و متخصصین كمك بخواهید.

۲-تلاش امیدوارانه:
” تاریك ترین زمان شب، نزدیك ترین زمان به سپیده صبح است. “
این جمله را به خاطر بسپارید و با كوچكترین ناملایمات از تلاش خود دست بر ندارید و به سادگی خود را بازنده تلقی نكنید.

۳- مسئولیت پذیری و وجدان کاری:
بدون توجه به نتیجه كار، تمامی نیروی خود را به كار گیرید تا مسئولیتی كه به عهده شماست، به بهترین نحو انجام پذیرد. در واقع اولین هدف در انجام وظایفتان، داشتن وجدان كاری، دقت و تلاش است. با انتخاب این الگو، حتی اگر به موفقیت هم نائل نشوید، وجدانی آسوده خواهید داشت و لطمه ای به اعتماد به نفس شما وارد نخواهد شد.

۴- برنامه ریزی مرحله ای:
همیشه هدف مند باشید. اگر خواسته هایتان خیلی دور از دسترس به نظر می آید، برای تحقق آنها برنامه ای چند مرحله ای طراحی كنید. یعنی برای خود اهداف كوتاه مدت انتخاب كنید و مطمئن باشید حتی اگر یك گام كوچك، اما درست بردارید، این گام در دستیابی به اهداف نهایی شما بسیار مؤثر خواهد بود و در واقع، فاصله شما را به هدف دلخواهتان كوتاه تر خواهد كرد.

۵- ایمان و توکل به قدرت خدای متعال:
در لحظات سختی كه احساس تنهایی و ناامیدی می كنید، به خاطر بیاورید یگانه قادر متعال در كنار شماست. به خدا توكل كنید، محكم و راسخ گام بردارید و پس از موفقیت شكر گزار باشید.

۶- دوری از منفی گرای و عقایدناسالم دیگران:
هیچ گاه اجازه ندهید افراد منفی باف با عقاید ناسالم خود، ذهن شما را مسموم كنند. اگر از درستی كاری كه قصد انجام آن را دارید، اطمینان حاصل نموده اید، بدون فوت وقت آن را به انجام برسانید و نگذارید كسی به اراده شما خللی وارد كند.

۷- عدم تضعیف خود با شوخی ناروا:
از شوخی های توهین آمیز كه باعث خدشه دار ساختن شخصیت خودتان یا دیگران می شود، خودداری كنید.

۸- شناخت و پذیرش توانایی هایی خود:
توانایی های خود را دست كم نگیرید، استعدادهای خود را باور داشته باشید و مطمئن باشید انسان در فرهنگ مذهبی ما بی جهت «اشرف مخلوقات» نامیده نشده و می تواند با اراده و پشتكار، به موفقیت های نامحدودی دست یابد.

۹- خودکاوی عوامل نگرانی و افکارمنفی:
در لحظات سختی و پریشانی، دقایقی را با خود خلوت كنید و سعی كنید عوامل مولد نگرانی تان را پیدا كرده و درصدد رفع آن عوامل برآیید. اجازه ندهید افكار منفی به ذهنتان هجوم بیاورد. خود را دلداری بدهید و تصمیم بگیرید تلاش های خود را از سر بگیرید.

۱۰- رفتارمتعادل و دوستانه با دیگران:
نسبت به دیگران ( مثلاكودكان ) بیش از حد سخت گیر نباشید و با خشونت با آنان رفتار نكنید. سعی كنید بین خودتان و آنان رابطه دوستانه ای برقرار سازید و در صورتی كه خطایی انجام می دهند، با تذكرات به جا و دوستانه آنان را متنبه كنید.
——————————————————————————————————————– به نقل از مجله اینترنتی دلگرم( عنوان بندی شرح تمرینات و با قدری اصلاح )

دیدگاه‌های این مطلب