موضوعات

مشکلات تحصیل نابینایان در مدارس عادی به عنوان موفق‌ترین گروه دانش‌آموزان آسیب‌دیده

سیاست آموزش و پرورش مبنی براین است که دانش‌آموزان نابینا و کم بینا همراه با سایر دانش‌آموزان در نظام آموزشی عادی مشغول به تحصیل شوند چرا که این افراد به لحاظ بهره هوشی مشکلی ندارند. 

امسال 350 نفر از میان دانش‌آموزان نابینا، ناشنوا و معلول جسمی و حرکتی در دانشگاه‌ها قبول شدند که عمده آنها از میان دانش‌آموزان نابینا بودند.

رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی کشور در گفت‌وگو با تسنیم خبر داد.

« نابینایان موفق‌ترین گروه دانش‌آموزان آسیب‌دیده با وجود مشکلات تحصیل در مدارس عادی »

رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی کشور گفت: هم اکنون مشکل اصلی تحصیل دانش‌آموزان نابینا در مدارس عادی فضای آموزشی است چرا که فیزیک مدارس مناسب حضور این دانش‌آموزان نیست.

مجید قدمی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به روز جهانی نابینایان، اظهار کرد: هم اکنون دو هزار و 200 دانش‌آموز نابینا در قالب سیستم جداسازی در مدارس استثنایی و همین تعداد نیز در قالب طرح تلفیقی در مدارس عادی مشغول به تحصیل هستند.

وی افزود: سیاست آموزش و پرورش مبنی براین است که دانش‌آموزان نابینا و کم بینا همراه با سایر دانش‌آموزان در نظام آموزشی عادی مشغول به تحصیل شوند چرا که این افراد به لحاظ بهره هوشی مشکلی ندارند.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور گفت: دانش‌آموزان نابینا و کم بینا که در مدارس عادی مشغول به تحصیل هستند برای تهیه کتاب‌های خود باید به ادارات استثنایی مناطق مراجعه کنند چرا که کتاب‌های آنها همان کتب دانش‌آموزان عادی است که به خط بریل تبدیل شده است.

قدمی با اشاره به اینکه دانش آموزان نابینا جزو موفق‌ترین گروه دانش‌آموزان هستند، افزود: امسال 350 نفر از میان دانش‌آموزان نابینا، ناشنوا و معلول جسمی و حرکتی در دانشگاه‌ها قبول شدند که عمده آنها از میان دانش‌آموزان نابینا بودند.

وی خاطرنشان کرد: دانش آموزان نابینا در دوره متوسطه در رشته علوم انسانی به ادامه تحصیل می‌پردازند. آنها در رشته‌هایی که نیاز به آزمایشگاه دارد نمی‌توانند تحصیل کنند البته به رشته ریاضی می‌توانند وارد شوند اما عمدتا خودشان گرایش به رشته علوم انسانی دارند و در دانشگاه نیز بیشتر به سمت رشته حقوق و روانشناسی می‌روند.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور گفت: عمده مشکل دانش‌آموزان نابینا پس از فارغ‌التحصیلی مسئله اشتغال است البته آموزش و پرورش در بحث استخدام به جذب سه درصدی معلولان توجه داشته است.

قدمی با اشاره به اینکه برای حضور دانش‌آموزان نابینا در مدارس عادی معلم رابط به آنها اختصاص داده‌ایم، عنوان کرد: هم اکنون مشکل اصلی تحصیل دانش‌آموزان نابینا در مدارس عادی فضای آموزشی است چرا که فیزیک مدارس مناسب حضور این دانش‌آموزان نیست بنابراین تلاش می‌کنیم تا آنها را به سمت مدارسی هدایت کنیم که به لحاظ فضا مناسب‌سازی شده‌اند.

( منبع :  www.tasnimnews.com – شناسه خبر: 1545994 –

دیدگاه‌های این مطلب