موضوعات

به مناسبت سالروز تصویب شواری عالی آموزش و پرورش حوزه آموزش عمومی و متوسطه؛ تشریح تاریخچه و جایگاه این شورا

مهدی نوید در برنامه تلویزیونی پرسشگر شبکه آموزش، درباره چالش‌های پیش روی شورای عالی آموزش و پرورش گفت: امروز مقارن با سالروز تصویب قانون شورای عالی آموزش و پرورش در شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1358 است. هرچند شورای عالی آموزش و پرورش سابقه یا بیش از صد ساله دارد اما بعد از انقلاب در این سال به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی و بعد دو مرتبه در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید.

وی افزود: شورای عالی آموزش و پرورش به نیابت از مجلس شورای اسلامی مرکز قانون گذاری و مرجع سیاست گذاری در حوزه آموزش عمومی و متوسطه است و باید در چارچوب سیاست های نظام و قوانین موضوعه انجام وظیفه کند.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با بیان اینکه این شورا چه قبل و چه بعد از انقلاب تحولات بسیاری را پشت سرگذاشت اما در دهه چند گذشته کار قانون گذاری را در چارچوب مشخصی انجام داد. در حال حاضر هشت کمیسیون تخصصی داریم و صاحبنظرانی در آن حضور دارند.

نوید افزود: عالی ترین مقام شورای عالی آموزش و پرورش در گذشته وزیر آموزش و پرورش بود اما اکنون طبق قانونی که در سال 81 به تصویب مجلس رسید رئیس جمهور رئیس شورای عالی آموزش و پرورش است؛ 22 عضور داریم که هشت نفر آنها از وزرا یا معاونین هستند و مابقی از متخصصان ذیربط هستند. سه نفر از سوی فرهنگستان ها، سه نفر از سوی وزیر آموزش و پرورش و وزیر علوم معرفی می‌شوند و زا سوی رئیس جمهور حکم ابلاغ دریافت می کنند.

وی با بیان اینکه شورای عالی آموزش و پرورش یک نهاد فرادستگاهی بوده و ذیل آموزش و پرورش نیست، گفت: دبیرخانه شورا نیز به لحاظ اداری مستقل اداره می شود.در سال های اخیر شورا را به سمت مرجع سیاست گذاری متمایل کردیم و سعی کردیم در راستای سیاست گذاری و ارزیابی و نظارت بر آن حرکت کند. یکی از بزرگترین سیاست هایی که این شورا اتخاذ کرد همین سند تحول بنیادین است.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به اینکه سند تحول بنیادین با همت و تلاش جمع زیادی از متخصصان که بنده جزئی از آن بودم تدوین شد گفت: یک سال کار کارشناسی در شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز بر روی آن انجام و از سال 90 ابلاغ شد. سند تحول بنیادین یک بسته سیاستی است که همه ابعاد آموزش و پرورش را با پیش فرض هایی بازخوانی کرده است.

نوید ادامه داد: در برنامه ششم توسعه نمایندگان به صراحت تکلیف کرده‌اند آموزش و پرورش باید سند را عملیاتی کند. مقام معظم رهبری نیز تعبیر بلندی راجع به سند بکار برده اند و کمتر سندی داریم که ایشان درباره اش فرموده باشند جامع، پیشرو قابل افتخار است. سه گام برای تحول جدی در آموزش و پرورش در سند پیش بینی شد. گام اول تدوین و تهیه نقشه راه بود. گام دوم تهیه زیرساخت ها بود. اکنون در مرحله تامین زیرساخت‌ها از جمله منابع انسانی، منابع مالی، مدیریتی و برنامه ای و منابع تکنولوژیک قرار داریم که اجرای سند را تسهیل می‌کند.

وی با بیان اینکه یکی از دستاوردهای سند این است که نظام آموزشی فعلی که بر محفوظات تکیه دارد را به یک نهاد فرهنگی تربیتی تبدیل و زمینه تربیت پذیری را در ساحت های شش گانه فراهم کند، درباره اقدامات انجام شده برای آشنایی مخاطبان با سند تحول گفت: انواع و اقسام کارگاه‌های آموزشی را برای همکاران ترتیب داده‌ایم. رسانه ها نیز باید کمک کنند تا یک جامعه پذیری صورت پذیرد. اخیرا کتابی آموزشی با عنوان مبانی فلسفی سندتحول بنیادین را منتشر و در اختیار دانشجویان قرار داده ایم که در آینده نزدیک در سایت شورا نیز بارگذاری خواهد شد.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با بیان اینکه بحث سند تحول بسیار جدی و مهم است و اجرای سند نیازمند عزم ملی و اتحاد استراتژیک است گفت: از نمایندگان مجلس خواهش می کنم برای اجرای سند اعتبار ویژه ای ببینند. برای اجرای همین طرح رتبه بندی3000 تا 5000 میلیارد تومان نیاز است.
مأخذ: http://www.medu.ir/portal/home.php?ocode=100010876&block=news&id=579573

دیدگاه‌های این مطلب