دستهبندی نشده
چگونه با ذهنی آرام مطالعه کنیم؟
برخی از دانشآموزان هنگام مطالعه گله دارند که حواسشان متمرکز نیست و هنگام درس خواندن حتی سادهترین چیز به طور مثال دیوار اتاقشان هم جالبتر از کتاب درسی جلوه میکند.
انسانها از نظر تفکر و تمرکز به دو دسته تقسیم میشوند: دستهی اول شامل افرادی هستند که افکاری سازمانیافته و منظم دارند. این افراد دچار حواسپرتی در مطالعه نمیشوند؛ زیرا افکار خود را شناسایی کردهاند و در زمان صحیح و مناسب به افکارشان اعم از افکار مثبت و حتی منفی پاسخ دادهاند؛ در نتیجه افکارشان به افکار زمانشناس تبدیل شدهاند و مثل خواب به طور خودکار و مطابق کارکرد روزانهی سیستم بدن به سراغشان میآیند.
اما دستهی دوم، افرادی هستند که افکاری سازماننایافته و نامنظم دارند. این افراد همانهایی هستند که از عدم تمرکز و دقت کافی در زمان مطالعه گله دارند.
اما راهحل این است که از تکنیک پاسخگویی به افکار استفاده کنید. به جای اینکه زمان زیادی را هنگام مطالعه صرف دور کردن افکار مزاحم از خودتان بکنید کمتر از 10 دقیقه قبل از شروع مطالعه به این افکار پاسخ دهید تا به افکارتان یاد بدهید زمان پاسخدهی به آنها درست قبل از شروع مطالعه است.
تمام افکاری را که در هنگام مطالعه مزاحم شما میشوند فرا بخوانید تا بیاموزید که شما هستید که بر افکار تسلط دارید نه افکار بر شما. پس از آن به تک تک آنها پاسخ دهید و از فکرتان خارجشان کنید. با این کار ذهنی امن و به دور از افکار مزاحم برای خودتان ایجاد کردهاید و از مطالعه کردن لذت میبرید و فکر کردن را نیز به طرز هوشمندانهتری انجام میدهید.
بعضی از افکار بعد از پاسخگویی هم به سراغمان میآیند. ما اسم این افکار را افکار بدپیله مینامیم. برای دور کردن این افکار از تکنیک نهیب زدن استفاده کنید. زمانی که این فکرها به سراغتان آمد دو دست خود را محکم به هم بزنید و با صدای بلند بگویدد دور شو. اما در زمانی دیگر و پس از مطالعه حتماً این افکار را برای خود حل کنید.
این کار را بارها و بارها تکرار کنید تا با افکارتان دوست شوید و به پشتوانهی این دوستی، ذهنی امن و متمرکز همراه با فضایی آرام برای خود بسازید.
علیرضا خندان
#دبیرستان_دانش
#پایه_دهم