موضوعات

آسیب شناسی دوره کرونا(8)/مدرسه وکرونا(قسمت8): نــظـــرکارشنــاســان – قسـمــت 5 ؛ اثـــــــــــرات کـــــرونـــــــــــا بر نـــظام آمــــوزشی از منـــظـــر بـهـــــــره وری

-انتقال آموزش سنتی به فضای مجازی :

کرونا آموزش را از چارچوب سنتی به فضای مجازی منتقل کرد و تدریس مبتنی بر فناوری را جایگزین روش های قدیمی کرد و این امکان را فراهم آورد تا منابع یادگیری متعددی برای دانش آموزان، خانواده ها و معلمان فراهم شود.

-آموزش مجازی و افزایش مهارت ها : 

آموزش مجازی نه تنها منجر به افزایش مهارت های کار در فضای مجازی و استفاده از بستر فناوری برای ارائه آموزش در معلمان گردید؛ بلکه امکان بروز خلاقیت ها و توانمندی های معلمان در عرصه تولید محتوا ایجاد کرد.

 فرصت های ایجاد شده در دوران کرونا و شرایط بحرانی : 

راه اندازی شبکه آموزشی دانش آموز(شاد) به عنوان بزرگ ترین پلتفرم مجازی در سطح ملی فرصتی شد تا  با ایجاد یک شبکه ارتباطی منظم و گسترده در بستر فضای مجازی به کاهش قابل ملاحظه  هزینه ها و افزایش ارتباط بین صف و ستاد دست یابیم.

ارتباط بیشتر معلم با همه دانش آموزان و فعالیّت و مشارکت بیشتر آنان در فضای مجازی:

در نظام مدرسه ای، با توجه به محدودیت های زمان، مکان و تراکم کلاس ها، امکان برقراری ارتباط کامل با همه دانش آموزان وجود نداشت اما در آموزش مجازی این امکان فراهم گردید تا معلم بتواند با همه دانش آموزان ارتباط برقرار کند. وی تبدیل دانش آموزان ساکت و غیرفعال به مشارکت کنندگان فعال در جریان آموزش را از پیامد های این ارتباط دانست.

سند تحول و مشارکت فعّال خانواده ها : 

تأکید سند تحول بنیادین بر مشارکت فعال خانواده ها به عنوان شرکای یادگیری است و  در پیشبرد اهداف تعلیم و تربیت کودکان امری مفید و ضروری خواهدبود.

 آسیب های جدی کرونا و آموزش مجازی برای نظام آموزشی :

کاهش قابل ملاحظه میزان یادگیری، به حاشیه رفتن تربیت و ایجاد شکاف در برخورداری از آموزش به علت شکاف دیجیتالی بین طبقات برخوردار و کمتربرخوردار، ترک تحصیل زودهنگام برخی از دانش آموزان مناطق محروم به همراه آسیب های روحی و روانی ناشی از تعطیلی مدارس برای دانش آموزان در سراسر جهان، از پیامد های منفی کرونا و تعطیلی مدارس است.

شما می توانید این مصاحبه که در شماره نوزدهم ماهنامه بهره وری ملی منتشر شده است را ازاینجا دریافت نمایید.

—————————————————————————————–

رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش/ به نقل از : مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی (عنوان بندی و ویرایش توسط دفتر مشاوره موسسه فرهنگی دانش )

#آموزش_و_پرورش#تعلیم_و_تربیت#پرورشی#آموزشی #مشاوره_روانشناسی

#بهداشت_و_سلامت#بهداشت_روانی#آسیب_شناسی#کرونا#آسیب_دوره_کرونا

#کرونا_فرصت_ها_و_تهدیدها#کرونا_و__یادگیری#کرونا_و__افت_تحصیلی

#بازگشایی_مدارس#آموزش_مجازی#آسیب_فضای_مجازی

#هدایت_تحصیلی#مشاوره_تحصیلی#جبران_افت_تحصیلی#مشاوره_تحصیلی#تحصیل_حضوری

#مهارت_حل_مساله#دوره_دبستان#دوره_کودکی#دوره_دبیرستان#دوره_نوجوانی_و_بلوغ

#مهارت_آموزی#مهارت_های_زندگی#تعامل_با_همسالان

#دانش_افزایی#آموزش_خانواده#والدین_و_کودک#مسئولیت_پذیری

#تقابل_آموزش_و_سلامت#تعارض_کرونا_و_بازگشایی_مدارس

#Conroavirus #covid_schools #covid

#دفتر_مشاوره_موسسه_فرهنگی_دانش

دیدگاه‌های این مطلب

دیدگاه‌ خود را بنویسید